Projecten

Weeshuis Caleb House

In Ambon steunen we sinds kort weeshuis Caleb House. Dit weeshuis staat onder leiding van Ibu Nona. Er wonen 18 weeskinderen. Daarnaast ondersteunt Caleb House, dat valt onder Yayasan Penabur Maluku, 265 kinderen die buiten het tehuis wonen. We zijn enorm blij dat we dankzij onze donateurs kunnen bijdragen aan dit mooie project.

Kippenproject Ke’pe

In het dorp Ke’pe in Toraja (Sulawesi) is in 2020 een project gestart om een familie te helpen bij het opzetten van een klein agrarisch bedrijf. Hiervoor werd de aanschaf van een aantal kippen, voer en materialen voor het bouwen van hokken gefinancierd. Het project begon met zes kippen; inmiddels bezit de familie zeventig kippen en vier varkens.

De dagelijkse verkoop van eieren heeft gezorgd voor verbetering van de levensstandaard van de familie. De verwachting is dat financiering en begeleiding door de stichting op termijn niet meer nodig zal zijn.

Sociaal project Rantepao

In Rantepao woont de familie van Indah met 7 personen + 1 baby in een klein optrekje. De huidige staat van het huis voldoet net om met enkele personen in te wonen. Wij proberen de leefomstandigheden voor hen te verbeteren, maar kunnen dit niet alleen. Voor dit project hebben wij donateurs nodig om er voor te zorgen dat de familie naar een betere plek kan verhuizen dichterbij school. Daarnaast proberen wij een project op te zetten, zodat de moeder van het gezin inkomen kan genereren uit de verkoop van tasjes om zo beter in levensonderhoud te kunnen voorzien.

Weeshuis Kemah Kasih Anak Indonesia

Onlangs is een deel van weeshuis Kemah Kasih Anak Indonesia in de Sumatraanse stad Medan afgebrand. Het weeshuis is een crowdfunding actie gestart om herstelwerkzaamheden te kunnen bekostigen. In totaal is er 250.000.000 Rupiah nodig. Dat is zo’n 15.625 Euro. Er is tot nu toe 5.972.256 Rupiah opgehaald, zo’n 373 Euro.

Voor dit project kunt u een bestemming donatie doen. Helpt u mee?

Weeshuis Pelita Kasih Bersinar

In Medan zorgt pastoor Ruben Esron Purba samen met zijn vrouw al 21 jaar voor weeskinderen. Op dit moment zijn er 20 wezen aanwezig. Het weeshuis krijgt geen steun van donateurs. Hoewel het weeshuis zelfvoorzienend is dankzij de dagelijkse inspanningen van het echtpaar en de kinderen, zijn donaties meer dan welkom om de schoolkosten te kunnen betalen. Het weeshuis heeft een tuin waar meerdere vruchten worden verbouwd: mangga’s, cocosnoten, bananen en sawo. Ook probeert Ruben Purba kippen, eenden en ganzen te fokken. Hij zou heel blij zijn met wat extra steun. Wilt u hem helpen zijn werk te verlichten? De kinderen zullen u dankbaar zijn!